top of page

کرونا در ایران؛ ۱۵ می، ۲۶ اردیبهشت


  • روند صعودی مبتلایان و نزولی مرگ و میر

  • هشدار برای استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی

  • سازمان انتقال خون ایران بهبودیافتگان کرونا را به اهدای پلاسمای خون تشویق کرد.

🔹 سراسر - رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز جمعه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۶ اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار و ۱۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

او ادامه داد: روند نزولی فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ ادامه دارد و در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۸بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۶ هزار و ۹۰۲ نفر جان خود را از دست داده اند.



جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارش ها تاکنون ۹۱ هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده اند که حدود ۸۰ درصد مبتلایان است. ۲۷۲۷ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

وی گفت: تاکنون ۶۵۸ هزار و ۶۰۴ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام شده است.

جهانپور گفت: بیش از ۸۰ درصد موارد جدید از موارد سرپایی و خفیف و ۳۸۵ مورد بستری جدید داشتیم. استان خوزستان با اقدامات خوبی که انجام داده این امیدواری را ایجاد کرده که کاهش موارد جدید سرپایی و بستری را داشته باشیم اما کماکان این استان در وضعیت قرمز است.

وی گفت: پیش بینی می شود در روزهای آینده در لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی با افزایش موارد بیماری و ابتلا به کووید- ۱۹ مواجه باشیم بنابراین همکاری بیشتر مردم با همکاران نظام سلامت در این استانها ضروری است.

از سوی دیگر پیمان عشقی ،مدیرعامل سازمان انتقال خون، روز جمعه گفت: از زمانی که ایران مطالعات پلاسمای بهبود یافتگان از ویروس کرونا را شروع کرد یکی دو هفته بعد از ما کشورهای دیگر اروپایی و آمریکایی نیز شروع به این مطالعات کردند اما تاکنون هیچ گونه نتیجه این مطالعات به چاپ نرسیده است.

او خاطرنشان کرد: در بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز سازمان انتقال خون به عنوان یک پژوهشگر و از منظر طب انتقال خون ایران، این مطالعات را در دست بررسی دارد.

وی ادامه داد: سازمان انتقال خون ایران متولی تامین خون و فرآورده های مورد نیاز کشور است، بنابراین اخبار مربوط به پژوهش‌های پلاسما درمانی در بیماری های عفونی را رصد می‌کند، باید بتوانیم ذخایر پلاسما و همین طور فرآورده های درمانی خود را برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ که معلوم نیست که دوره شیوع و آن چه زمانی به اتمام میرسد را داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که بیماران بهبود یافته باید توجه داشته باشند که آنتی بادی موجود در پلاسمای آنها به مرور زمان رو به کاهش خواهد رفت بنابراین بعد از یک ماه بهبودی می توانند برای اهدای پلاسمای خود اقدام کنند، زیرا هر چه از این زمان بگذرد سطح آنتی بادی در پلاسمای آنها کاهش می یابد.

وی تاکید کرد: این زمان علاوه بر این که بهترین زمان برای اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان ویروس کرونا قلمداد می شود زمانی است که به دلیل ازدیاد بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز بیشترین نیاز به اهدای پلاسما احساس می‌شود.


Kommentarer


bottom of page