top of page

کرونا در ایران ۱۵ آوریل، ۲۷ فروردین ۱۳۹۹


  • برای دومین روز تعداد کشته شدگان از کرونا در ایران کاهشی و دو رقمی شده است.

  • به گفته مقامات ایرانی بیش از نصف تخت‌های اختصاصی آی سی یو خالیست



🔹سراسر - رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۷۶ هزار و ۳۸۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۴۷۷۷ نفر رسید.



کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد و ۹۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۴۹۹۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۳۶۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

جهانپور بیان کرد: تاکنون ۲۹۹ هزار و ۲۰۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس درباره تفاوت تست‌های کرونا گفت: چند مدل تست در زمینه کرونا وجود دارد. یک تست اختصاصی بوده و یک تست اختصاصی نیست، اما منجر به تشخیص بیماری می‌شود. یکی تست PCR است که از ته حلق و بینی نمونه برداری می‌شود. این تست‌ها به نوعی جداسازی ویروس را انجام می‌دهد و بررسی می‌شود که آیا در ترشحات حلق و بینی، ویروس وجود دارد یا خیر. تست PCR تست اختصاصی کووید ۱۹ است. برای هر تست دو معیار حساسیت و ویژگی وجود دارد. موارد مثبت تست PCR‌ قطعی است، اما ممکن است موارد منفی آن کاذب باشد.

وی بیان کرد: تست‌های سلولوژیک نیز وجود دارد که به دنبال خود ویروس نیست و به دنبال آنتی بادی یا پادتنی هست که بدن برای مقابله با ویروس تولید می‌کند. این تست‌ها، تست قطعی تشخیص در موارد اولیه نیستند. ویروس باید وارد بدن شود و بدن بین یک تا دو هفته بین ترشح آنتی بادی و رسیدن آن به سطح مشخص زمان نیاز دارد. این نوع تست در تشخیص زودهنگام کمک نمی‌کند و حتی ممکن است ما را به خطا بیندازد. در تست‌های سلولوژیک ظرف چند روز یا هفته بعد از ابتلا می‌توانیم این آنتی بادی‌ها را در افراد مشخص کنیم. در این زمینه باید پادتن یا آنتی بادی ویروس کرونا را شناسایی کنیم. ممکن است افراد به ویروس دیگری مبتلا شده باشند و آنتی بادی علیه آن ترشح شده و با آنتی بادی‌های ترشح شده علیه کرونا مشترک باشد. اگر معیار این آنتی باشد، در نتیجه تست سلولوژیک خطا خواهد داشت. یعنی ممکن است این آنتی بادی مربوط به سارس و مرس و ویروس‌های دیگر خانواده کرونا باشد. کاربرد این تست زمانی که اگر فرد در اواخر بهمن ماه با علامت یا بی علامت مبتلا به کرونا شده باشند، امروز برای گواهی سلامت مراجعه کنند یا بخواهند ارزیابی داشته باشند، تست PCR به درد این شخص نمی‌خورد، زیرا دقیقا زمان حال را نشان می‌دهد و در این مرحله از افراد تست سلولوژیک انجام می‌شود.

وی افزود: در تست سلولوژیک از خون نمونه گیری می‌شود. با این کار می‌توانیم بگوییم افراد در هفته‌ها یا ماه‌های قبل به این ویروس مبتلا شده‌اند. این اطلاعات که روزانه اعلام می‌شود مربوط به دوران بحران است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت اظهار کرد: البته تکنولوژی به سمتی می‌رود که برای وسیع‌تر انجام شدن تست‌های سلولوژیک به سمت رپید تست برویم. یعنی به جای ارسال نمونه‌های خون به آزمایشگاه، از سر انگشت یک قطره خون گرفته می‌شود و در رپید تست‌ها با محلول معرف، ظرف پنج دقیقه مشخص می‌شود که فرد مبتلا به ویروس هست یا خیر. این تست را حتی می‌توان در ورودی یک ورزشگاه یا سینما هم گذاشت.

وی ادامه داد: تست‌های دیگری هم از نمونه گلبول سفید خون گرفته می‌شود که این هم اختصاصی کووید ۱۹ نیست و ابزار کمکی به پزشک است. البته استفاده از سی تی اسکن اختصاصی است.


بیش از نصف تخت‌های اختصاصی آی سی یو خالیست

وی در پاسخ به سوالی درباره تخت‌های آی سی یو ویژه بیماران کووید ۱۹ اظهار کرد: در روزهای اول نیازهایی وجود داشت که به سمت افزایش تخت آی سی یو رفتیم و ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تخت آی سی یو فعال داشتیم که ۵۰ درصد آن به مبتلایان به کرونا اختصاص یافت. هیچ وقت صد در صد اشغال تخت آی سی یو اختصاصی کرونا را در کشور نداشتیم. بعد از آن هم نیاز به تخت‌های آی سی یو کاهش نسبی یافت. از ۴ هزار و ۵۰۰ تخت آی سی یو اختصاصی برای کووید ۱۹، بیش از نصف آنها در حال حاضر خالی‌ست.

جهانپور ادامه داد: زیرساخت بسیاری از کشورها از ما در حوزه درمان بهتر است، اما تردیدی نداشته باشید که اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و پیشگیری و شناسایی زودهنگام و ایزولاسیون در منزل و مراقبت در منزل و پایش مستمر بیمار در منزل توانست بار مراجعه ما را در کشور کاهش بدهد.


コメント


bottom of page