top of page

رابطه مصونیت مضاعف و پایان قرنطینه سراسری


🔹 سراسر - «مصونیت مضاعف» به این معنا است که افراد به یک اندازه در معرض ابتلا به ویروس جدید کرونا قرار ندارند. هر چند «مصونیت مضاعف» هنوز تنها یک فرضیه است اما وجود آن می تواند دلیل آسیب پذیری بیشتر گروهی از جمعیت در برابر نوع جدید ویروس کرونا باشد. دانشمندان همچنین پیش از این دریافته بودند که گروهی از افراد بیش از دیگران ناقل این ویروس هستند.

گروهی از دانشمندان با فرض وجود «مصونیت مضاعف» به این نتیجه رسیده اند که برای دستیابی به «مصونیت جمعی» در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» برخلاف آنچه تاکنون پنداشته می شد نیازی به ابتلای ۶۰ درصد جمعیت به ویروس جدید کرونا نیست. به عبارت دیگر بسیاری جوامع دوره همه گیری بیماری «کووید ۱۹» را پشت سر گذاشته اند.



از اصطلاح «مصونیت مضاعف»، «مصونیت متقابل» یا «مصونیت ضربدری» برای توصیف شرایطی استفاده می شود که بدن بیمار پس از ابتلای اولیه به یک ویروس یا باکتری در برابر ویروس و باکتری دیگری ایمن می شود. پادتن (آنتی بادی) اغلب تنها مختص یک ویروس یا باکتری خاص است اما گاهی پادتن ها می توانند در برابر ویروس ها یا باکتری های مشابه نیز ایمنی ایجاد کنند. بر همین اساس گروهی از دانشمندان بر این باور هستند که بخشی از جمعیت پس از ابتلا به انواع کم خطرتر ویروس کرونا در گذشته اکنون در برابر نوع جدید این ویروس (کووید ۱۹) مصون هستند.

فرضیه وجود «مصونیت مضاعف» در برابر ویروس جدید کرونا پیش از این از سوی دانشمندان آمریکایی در مقاله ای در نشریه علمی «سل» مطرح شده بود. به گفته آنها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد جمعیت ممکن است بدون اینکه به ویروس جدید کرونا مبتلا شده باشند در برابر آن ایمن باشند. اگر این فرضیه درست باشد همه گیری بیماری «کووید ۱۹» به پایان خود نزدیک می شود زیرا تعداد افرادی که همچنان ممکن است به ویروس جدید کرونا مبتلا شوند چندان زیاد نیست.

دیدیه رائولت، دانشمند خبرساز فرانسوی در شهر مارسی نیز پیش از این، احتمال پایان همه گیری بیماری «کووید ۱۹» را مطرح کرده بود. او با استفاده از داده های موجود در دیگر کشورهای جهان نتیجه گرفته بود که «هیچ جا» موج دوم شیوع ویروس کرونا به وقوع نپیوسته است.



اکنون دو هفته از پایان قرنطینه سراسری در فرانسه می گذرد اما همچنان وضعیت شاخص های اصلی شیوع ویروس (موارد ابتلای جدید، تعداد بستری شده ها در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان و آمار مرگ و میر) در این کشور قابل قبول است. امری که گروهی از متخصصان بیماری های واگیردار را به پایان شیوع ویروس جدید کرونا در فرانسه امیدوار کرده است.

دانمارک و اتریش دو کشوری هستند که زودتر از اکثر کشورهای اروپایی به قرنطینه سراسری پایان دادند. با این حال داده های موجود از وضعیت شیوع «کووید ۱۹» در این دو کشور همچنان نشانی از وقوع موج دوم شیوع بیماری ندارد.

(با استفاده از مطالب یورونیوز)


Comments


bottom of page