top of page

تهدیدهای متقابل ایران و آمریکا

🔹 سراسر -در حالی که جهان این روزها با بحران و دغدغه‌های ناشی از بیماری کووید-۱۹ دست به گریبانند و دو کشور ایران و آمریکا از روزهای نخست سطور اول اخبار بیماری را به خود اختصاص داده اند دو کشور به تهدید یکدیگر در عرصه فضا و دریا پرداخته اند.

بعد از تنش‌های دریایی هفته گذشته در آب‌های خلیج فارس میان قایق‌های تندروی سپاه و کشتی‌های آمریکایی، حالا دونالد ترامپ از صدور دستور شلیک و انهدام قایق‌های ایرانی سخن می‌گوید که بخواهند برای کشتی‌های آمریکا ایجاد مزاحمت کنند.

حسین سلامی فرمانده فرمانده سپاه پاسداران ایران نیزمیگوید: «ما نیز به واحدهای نظامی خودمان در دریا دستور دادیم که اگر شناور یا واحد جنگی از نیروهای دریایی ارتش تروریست آمریکا بخواهد امنیت کشتی‌های غیرجنگی و یا شناورهای رزمی ما را مورد مخاطره قرار دهد، آن شناور و یا واحد نظامی را مورد هدف قرار بدهند.»



این در حالیست که ایران اعلام کرد توانسته یک ماهواره نظامی را به فضا ارسال و به صورت موفقیت آمیز در مدار زمین قرار دهد. این اقدام ایران بعد از دست‌کم چهار تلاش ناموفق برای ارسال ماهواره مخابراتی صورت گرفته است.

بلافاصله مسوولان آمریکایی واکنش نشان دادند و در تازه ترین آنها مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه گفت: همان‌طور که وزیر خارجه پومپئو گفت این اقدام ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بود و ما از همه کشورهای جهان می‌خواهیم که همراه با ما خواستار پاسخگو کردن ایران شوند.

خانم اورتگاس با اشاره به اینکه درست در زمانی که کرونا تمام ایران را درگیر کرده و «حتی باعث مرگ دست‌کم ۱۷ مقام ارشد شده است»، گفت: جمهوری اسلامی در همین شرایط پول و زمانش را «صرف ایجاد مزاحمت برای شناورهای آمریکایی و پرتاب موشک‌های ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت می‌کند».

وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیه‌ای که روز پنج‌شنبه منتشر شد، پرتاب ماهواره نظامی ایران را محکوم کرد و آن را «ناسازگار» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل خواند.

فرانسه همچنین با اشاره به اینکه «برنامه بالستیک ایران نگرانی عمده‌ای برای امنیت منطقه و جهان است و به بی‌ثباتی و تنش‌زایی در منطقه می‌انجامد»، از ایران خواسته است تمامی فعالیت‌هایش در زمینه «توسعه موشک‌های بالستیک قابل حمل کلاهک هسته‌ای» را متوقف کند.


وزارت خارجه آلمان هم در توییتی نوشت: "موضع ما در رابطه با برنامه موشکی ایران تغییر نکرده است: "این یک اثر بی‌ثبات کننده در منطقه دارد و در رابطه با منافع امنیتی اروپا قابل قبول نیست."

با این حال مسکو می‌گوید اقدام جمهوری اسلامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض نکرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز پنج‌شنبه گفت اقدام ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ نبوده و «این نخستین بار نیست آمریکا که خود این قطعنامه را نقض کرد» بر اساس «اتهامی بی‌پایه» ایران را ناقض قطعنامه می‌شمارد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین مدعی شده است ایران هیچ فعالیتی در زمینه ساخت سلاح هسته‌ای یا موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای نداشته است.


Comments


bottom of page