top of page

بیماری مرتبط با کرونا در خردسالان چیست؟


سراسر - در ماه آوریل، از پزشکان سازمان خدمات درمانی انگلستان خواسته شد مراقب نوعی واکنش نادر اما بالقوه خطرناک در کودکان باشند. دلیل این توصیه این بود که هشت کودک در لندن نشانه‌های این بیماری را از خود بروز داده بودند. از جمله آنها یک کودک چهارده ساله بود که جان خود را از دست داد. به گفته پزشکان، تمامی این هشت کودک هنگام پذیرش در بیمارستان نشانه های مشابهی داشتند که شامل تب زیاد، قرمزی پوست، قرمزی چشم، ورم و درد عمومی بود. اکثر کودکان مبتلا نشانه ای از مشکل عمده تنفسی بروز نمی دادند هر چند هفت نفر از آنها به منظور بهبود فعالیت قلب و مسایل مربوط به گردش خون زیر دستگاه ونتیلاتور قرار گرفتند.

در آمریکا و چند کشور اروپایی دیگر هم ابتلای تعدادی کودک به این بیماری تایید شد.

به گزارش بی بی سی، دکتر لیز ویتکر، دانشیار بیماری های عفونی و ایمنی شناسی کلینیکی اطفال در امپریال کالج دانشگاه لندن گفته است که اینکه این بیماری با شیوع ویروس کرونا همزمان است این احتمال را ایجاد می کند که این دو با هم مرتبط هستند.

دکتر ویتکر می گوید: "سه یا چهار هفته پس از اوج شیوع کووید-۱۹ ناگهان شاهد اوج ابتلای به این پدیده جدید هستیم که باعث می شود نتیجه بگیریم که این پدیده ای است که پس از ابتلای به کووید-۱۹ بروز می کند."

در نتیجه، احتمال دارد که بیماری جدید با تمرکز پادتن ها پس از ابتلای به ویروس کرونا مربوط باشد.

پزشکان این بیماری را "پدیده جدیدی" مشابه بیماری عارضه شوک کاوازاکی توصیف کرده اند.

شوک کاوازاکی یک بیماری بسیار نادراست و معمولا کودکان زیر پنج سال را مبتلا می کند. نشانه این بیماری هم شامل لکه های قرمز روی پوست، ورم غدد لنفاوی درگردن و خشکی و ترک خوردن لبهاست.


کودک مبتلا به شوک کاوازاکی



البته بیماری که اخیرا دیده شده فقط کودکان زیر پنج سال را مبتلا نمی کند بلکه نوجوانان تا سن ۱۶ سال نیز با همین عوارض مشاهده شده اند هر چند فقط در معدودی از مبتلایان وضعیت بیمار وخیم شده است.

آماری که در دست است نشان می دهد که کودکان تنها بین ۱ تا ۲ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا را تشکیل می دهند و تا کنون در بریتانیا، کمتر از پانصد کودک به خاطر ابتلای به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده اند.

مایکل لوین، استاد رشته پزشکی اطفال و بهداشت بین المللی کودکان در امپریال کالج توضیح داده است که بررسی احتمال ابتلای کودکان به ویروس کرونا نشان داد که در اکثر کسانی که نتیجه آزمایش ابتلای آنها به ویروس کرونا منفی بود، آزمایش وجود پادتن این ویروس در آنها نتیجه مثبت داشت.

وی می افزاید: "بنابراین ما واقعا فکر می کنیم که از نظر تاثیر این بیماری، چیزی وجود دارد که باعث بروز واکنش غیرعادی سیستم ایمنی بدن به آن می شود."

به نظر می رسد که کودکان گاه تا شش هفته پس از ابتلای به ویروس کرونا به بیماری جدید دچار می شوند که مشخص می کند به چه دلیل نمونه های آن چند هفته پس از اوج ابتلای به ویروس کرونا در بریتانیا مشاهده شده است.


Comments


bottom of page